De mooiste tuin creëren met deze tips

Zit je echt met de handen in het haar, omdat het je maar niet lukt om een mooie tuin te creëren? Een van de dilemma’s heeft te maken met het meubilair voor de tuin. Moet je per se een tuinstoel hebben of voldoet elke stoel in de tuin? Na het lezen van dit artikel ben je beslist veel wijzer met betrekking tot wat te doen en wat niet te doen in de tuin. Je krijgt namelijk tips aangereikt, waarmee je de mooiste tuin kan creëren die jij je maar kan wensen. De tips zijn eenvoudig zelf uit te voeren, maar als je dat zou willen, kan je ook een deskundige inhuren om jouw tuin een make-over te geven. Als je nou beslist zelf aan te pakken of iemand in te huren, met de volgende 3 tips kan je de bezitter worden van de mooiste tuin. Benut de ruimte zo effectief mogelijk, maak de voortuin tot jouw visitekaartje en zorg voor verscheidenheid als je veel ruimte hebt.

Het maximale halen uit een kleine tuin

In dichtbebouwde gebieden zijn de percelen over het algemeen een stuk kleiner dan in gebieden buiten het centrum. Daardoor heb je doorgaans kleinere tuinen in het centrum. Door de beschikbare ruimte doeltreffend te gebruiken, kan je desondanks ervoor zorgen dat jouw tuin een echte blikvanger wordt. Het zou niet van wijsheid getuigen om de tuin vol te stoppen, dus mensen met kleine tuinen kunnen alleen maar dromen van tuinhuisjes. Een tuinhuisje in een kleine tuin is absoluut geen goede keus, want er blijft dan niet voldoende ruimte over om er nog iets leuks van te maken en een volgepropte tuin oogt alles behalve rustgevend. Wat je zeker wel kan doen is hoogteverschil creëren, waardoor de tuin juist ruimer lijkt dan het is.

Jouw tuin als visitekaartje

Staat de tuin aan de voorzijde van jouw huis, dan wil je die beslist tot het visitekaartje maken, want dit is hetgeen jouw bezoekers het eerst zien. Kom je weinig in de tuin, dan is dat nog geen reden om die te verwaarlozen. Richt de tuin zodanig in dat je niet veel aan onderhoud hoeft te doen. Tegels plaatsen zou in dat geval een goede optie kunnen zijn, vooral als je daarbij gebruik maakt van tegels die qua kleur afgestemd zijn op jouw huis. Is tuinieren je op het lijf geschreven, zorg er dan voor dat je het evenwicht tussen tegels en groen weet te bewaren.

Verscheidenheid als troef in de tuin

In een grote tuin kun je logischerwijs veel meer kwijt dan in een kleine tuin. Dit gegeven is echter geen vrijbrief om ongecontroleerd van alles en nog wat erin neer te zetten. Hoewel een ruime tuin grote bomen kan herbergen, is het geenszins de bedoeling dat je alleen maar grote bomen plant in de tuin. Zorg voor een goede afwisseling van grote en kleine planten. Als er kinderen en of huisdieren zijn, leg dan ook een grasmat aan, zodat ze aan hun trekken kunnen komen. Als jouw budget het toelaat, zou je meerdere terrassen kunnen overwegen. Natuurlijk heb jij ook recht op een speciaal plekje waar jij je ongestoord terug kan trekken en een vijver zal de waarde van jouw tuin zeker verhogen.