Hoe kan je het beste je balkon inrichten

Wanneer je een balkon hebt is dit een heerlijke luxe. Een fijne, misschien wel overdekte, plek om lekker van de buitenlucht te genieten. Het inrichten van een balkon kan soms wel een uitdaging zijn. Zeker wanneer je een lastige oppervlakte of misschien een kleine oppervlakte hebt. Er zijn vele mogelijkheden beschikbaar om een balkon in te richten. Denk hierbij aan meubels zoals een loungebank balkon versie of aan planten en bloemen maar ook aan verlichting. Hieronder geven we je een aantal tips mee waarmee jij ervoor zorgt dat je jouw balkon ruimtelijk, opgeruimd maar stijlvol kunt inrichten.

Wat wil je met jouw balkon?

Je wilt je balkon zo dicht mogelijk bij jouw stijl inrichten. Daarom is het belangrijk om van te voren goed te bedenken wat je met de buitenruimte wilt. Ga je voor een groene oase en zelf je eigen moestuin maken of kies je voor een zen ruimte waar je heerlijk je yoga oefeningen kunt uitoefenen. Misschien ben je wel van plan om er een buiten werkplek ervan te maken. Doordat je van te voren bedenkt welke kant je op wilt gaan kun je hierop de keuze van jouw meubels maken. Wanneer je kiest voor een hoge buiten kas zodat je hierin al jouw kruiden kunt laten groeien of dat je een zweefparasol met voet nodig hebt om genoeg schaduw te creëren wanneer je aan het werk bent buiten.

Kleurtonen

De kleuren kunnen van grote invloed zijn wanneer je een balkon inricht. Je kunt kleuren ook op verschillende manieren toevoegen in jouw inrichting. Zoals algemeen bekend zorgen lichte kleuren voor een open, ruimtelijk maar ook opgeruimde sfeer. Dit zou je kunnen breken met kleine toevoegingen van kleuren, in bijvoorbeeld kussentjes en kaarsenhouders. Je kunt dit ook mooi breken met hout tinten. Dit gaat mooi samen met lichte pastelkleuren. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat dit helemaal jouw stijl niet is en dat je juist van een donker en strak design houdt. Dit is natuurlijk hartstikke gaaf en wil je toch een beetje kleur terug laten komen dan kan dat op dezelfde manier als hierboven. Uiteraard kun je ook voor een enorm kleurenpalet gaan en het zo vrolijk maken als je zelf wilt. Dat is het fijne aan inrichtingen, je kunt het zo dicht mogelijk bij jezelf houden als je zelf wilt.

Opbergen en ordenen

Het is met een kleinere oppervlakte al snel rommelig wanneer er veel losse elementen aanwezig zijn wat niet tot een geheel komt. Je kunt daarom goed kijken en investeren in meubels die meerdere opties hebben. Zo heb je banken met opslagruimte onder de zitting waar je met slecht weer al je spulletjes kunt opbergen. Er zijn ook speciale klap stoeltjes en tafeltjes die je kunt inklappen en makkelijk kunt opbergen wanneer je meer ruimte nodig hebt of wanneer je jouw balkon wilt schoonmaken. Daarnaast zijn er ook speciale balkontafels die je kan hangen aan de railing om ruimte te besparen. Wanneer je wilt tuinieren is verticaal tuinieren een goede optie. Er zijn mooie kasten beschikbaar voor op het balkon waarin je met hartelust al jouw kruiden planten, groente en fruit kwijt kunt met de mogelijkheid om nog eens jouw tuinspullen op te bergen.